Laden, even geduld a.u.b... Laden, even geduld a.u.b...
Volg ons
Bel ons: +31 (20) 6761195
Nederlands  English  

Turks Restaurant Maydanoz. Lekker uit eten in Amsterdam

DIRECT RESERVEREN
Restaurant Maydanoz Restaurant Maydanoz Amsterdam Maydanoz Amsterdam Turks Restaurant Amsterdam

Menu

De Turkse keuken is een internationaal gewaardeerde keuken met een lange traditie.
De variatie van het eten in Anatoli komt voort uit de talloze invasies van vreemde volkeren, die een spoor van kookstijlen hebben achtergelaten in het gebied. Een andere reden voor de diversiteit van de Turkse keuken is dat, op hun weg uit Centraal-Azie, de Oghuz-Turken in hun rijken zoals het Ottomaanse en Seltsjoekse Rijk, de bevolking van Iran, Irak, Egypte en de Balkan integreerde en hun kookkunst overnam. De Ottomaanse sultans hadden in het Topkapi-paleis in Istanbul een gigantische keuken waardoor, onafhankelijk van de welstand van de bevolking, de luxueuze Turkse kookkunst, zoals wij die nu kennen, behouden bleef en uitgebreid werd. Op het platteland bleven daarnaast regionale en etnische keukens in stand. De traditionele Centraal-Aziatische Turkse keuken heeft ook veel blijvende invloed gehad op de keukens van Europa en het Midden-Oosten. Zo is yoghurt, het belangrijkste onderdeel van het Griekse Tzatziki, een typische Turkse nomadendrank.

Soep is een onmisbaar onderdeel van de Turkse keuken, vooral tijdens de wintermaanden. Linzensoep Soep Yoghurt Soep, en de meest geprefereerde Tarhana soepen. Echter, de Turkse keuken, evenals biedt tal hoeveelheden soepen. Vlees, groenten, peulvruchten en soepen zijn meestal de belangrijkste materialen. Runderbouillon, meel, yoghurt, en worden gebruikt om soep van te maken deze materialen.

De meeste van de Turkse keuken vleesgerechten, kebab, gehaktballen en stoofschotels – klasse gerechten.
Turkse keuken kebab, vlees, pizza, kebab maaltijd bestaat middelen. In het algemeen is de methode van kebab en gegrilde bereid voedsel gegeten in restaurants. Van kebab, doner kebab kebabs behoren tot de meest populaire. De Bursa kebab, Adana kebab, Urfa kebab, en koteletten zijn ook zeer vaak voor.
Gehaktballen gehakt paneermeel, ui en diverse kruiden gekneed, gevormd en gemaakt door het bereiden van voedsel. Grillen, bakken, braden of natte voedsel kan worden gemaakt. Tashkent Gehaktballen , Gehaktballen Inegol , Tekirdag gehaktbal,gehaktballen behoren tot de meest populaire land.
Ovenschotel van sappige vleesgerechten, en een verscheidenheid aan papiersoorten en stoofschotels omvatten Kebab. Naast een groot aantal Turkse gerechten, vis, gevogelte en slachtafval gerechten zijn verkrijgbaar. Met een grote diversiteit in termen van plantaardige gerechten uit de Turkse keuken. Gevuld en wraps , vlees- en groentegerechten, gebakken groenten en olijfolie is verkrijgbaar in vele variëteiten.

Gevulde en wraps evenals vlees -en vleesloze ( Liegen Dolma ) kunnen worden bereid. Vlees gevuld met vlees, rijst, ui, tomaat en paprika pasta, diverse kruiden bevatten. De pseudo – gevulde rijst, uien, bessen en pijnboompitten worden gebruikt. Kool -en wijnbladeren gebruikt om de broodjes te bereiden. Het meest gebruikt voor gevulde groenten paprika, courgette, tomaat, aubergine en groenten zoals uien.
Pizza, vlees brood, pita brood, ravioli, gebak en donuts behoren tot de meest populaire Turkse keuken. Rijst en pasta sluit een grote verscheidenheid treedt in deze klasse.

Turkse keuken is een wereld rijk aan snoep keuken. Turkije tonen een zeer breed scala aan desserts. Baklava , geraspte tarwe , zoals bijten deeg snoepjes , pudding , ke┼čkül , kazandibi , op basis van melk desserts zoals rijstpudding , gestoofd fruit en compotes , Revani , halva , hebben een breed scala aan desserts, zoals pudding en pompoen dessert.Turkse keuken is een van de meest bekende desserts van baklava

Vragen? Vul je naam en telefoonnummer in en wij bellen je z.s.m. terug. Vragen? Vul je naam en telefoonnummer in en wij bellen je z.s.m. terug.

The Telegraph TripAdvisor IENS Restaurantgids Eet.nu yelp
cron