Inhoudsopgave
KOUDE VOORGERECHTEN
-
1. Beyaz Fasulye € 8,20
Limabonen met dille, rozijn, bosui, peterselie en olijfolie
-
2. Babaganuc € 8,80
Op houtskool gegrild aubergine, tomaat, Turkse peper met verse munt, knoflook en biologische granaatappeldressing
-
3. Humus € 8,90
Kikkererwtenpuree met sesampasta, komijn, olijfolie, knoflook, sumak granaatappeldressing
-
4. Griekse salade € 9,50
Tomaten, Turkse peper, komkommer , fetakaas olijfolie en biologische granaatappel saus
-
5. Cacik-Tzatziki € 6,90
Fijngesneden komkommer met yoghurt, knoflook, munt en verse dille
-
6. Saksuka € 8,65
Gefrituurd aubergine gebakken met ui, peper, rode paprika, knoflook en tomatensaus
-
7. Tabouli Salade € 7,90
Fijn gemalen bulgur met dille, peterselie, tomaat, bosui, granaatappel, Olijfolie en biologische granaatappeldressing
-
8. Ceviz ezmesi € 8,60
Gemalen walnoten, broodkruimels, tomaatpasta, paprikapasta en granaatappeldressing
-
9. Gavurdag salatasi € 9,60
Fijn gesneden tomaten, ui, zoetpeper, peterselie, sumak, olijfolie en granaatappel saus met walnoten
-
10. Acili peynir (pittige kaas) € 8,40
Feta, roomkaas, olijfolie, komijnzaad, knoflook, ui, chilipoeder en oregano
-
11. Mix Meze of Tapas
(verrassing van de kok) - Twee personen € 45,00Combinatie 3koud en 3warme van voorgerechten
(Wij kunnen ze allemaal veganistisch of vegetarisch serveren) -
12. Mix Meze of Tapas
(verrassing van de kok) - Drie personen € 65,00Combinatie 5koud en 4 warme van voorgerechten
(Wij kunnen ze allemaal veganistisch of vegetarisch serveren.)
- Voorgerechten worden geserveerd met brood!
- Extra brood € 2,00
- Extra Tapenade € 3,50
WARME VOORGERECHTEN
-
13. Maydonoz Kalamar € 9,00
Op houtskool gegrilde gemarineerde calamaris gevuld met walnoten en tijm
-
14. Sigara boregi (6 stuks) € 7,50
Gefrituurde bladerdeeg gevuld met aardappelpuree en kruiden
-
15. Karides Güvec € 9,80
Ovenschotel met garnalen, ui, rode paprika, Turkse peper, knoflook en tomatenpuree.
-
16. Maydanoz Sigara boregi (6 stuks) € 7,50
Gefrituurde bladerdeeg gevuld met aardappelpuree, ui, tomatenpuree en dille
-
17. Icli Kofte (2 stuks) € 7,60
Gefrituurde Bulgur ballen gevuld met gehakt, ui, walnoten, kruiden geserveerd met Tzatziki
-
18. Balli Keci Peynir € 8,50
Geitenkaas uit de oven, geserveerd met honing en walnoten
-
19. Domatesli Mantar (3 stuks) € 8,40
Gevulde champignons met pesto, gedroogde tomaten en lente-ui uit de oven
-
20.Misket kofte € 8,10
Kleine gehaktballetjes gebakken in de oven met groenten, tomatenpuree en kruiden
-
21. Peynirli Mantar (3 Stuks) € 8,50
Gevulde champignons met geitenkaas, schimmelkaas ,dille, rozijn uit de oven
-
22. Ispanak € 6,80
Gebakken spinazie met ui, paprika, rozijn, Turkse peper, tomatenpuree, en kruiden
-
23. Kofte (3 stuks) € 8,10
Gekruid gehaaktballetjes; gegrilde op houtskool
-
24. Kuzu sis kebap meze (1 stuks) € 10,20
Gemarineerde lamshaas spies gegrild op houtskool
-
25. Kuzu Pirzola meze (2 stuks) € 11,30
Gemarineerde en op houtskool gegrilde lamskoteletten
-
26. Tavuk sis meze (1 stuks) € 8,80
Gemarineerde en op houtskool gegrilde kipkarbonade
-
27. Beyti meze (1 spies) € 8,90
Op houtskool gegrilde gekruide lamsgehakt, opgerold in wrap, geserveerd knoflookyoghurt met tomatensaus en roomboter of olijfolie
-
28. Maydanoz sebze meze
(een spies) € 7,90Gemarineerde en gekruide groenten mix op houtskool gegrilde; geserveerd met knoflookyoghurt, tomatensaus en roomboter of olijfolie
-
29. Linzensoep € 7,10
Rode linzen, wortel, aardappel en kruiden
- Extra brood € 2,00
HOUTSKOOL GRILL & OVEN GERECHTEN
-
30. Kuzu Sis kebap € 25,70
Gemarineerde lamshaas gegrild op houtskool
31. Tavuk Sis kebap € 22,50Gemarineerde kipvlees gegrild op houtskool
32. Kuzu Pirzola € 27,40Gemarineerde lamskoteletten gegrild op houtskool
33. Beyti € 23,90Op houtskool gegrilde gekruide lamsgehakt, opgerold in wrap, geserveerd knoflookyoghurt met tomatensaus en roomboter of olijfolie
34. Mix Grill € 28,90Gemarineerde lamsvleespies, lamskotelet, kip sis en kofte gegrild op houtskool
35. Etli Firin Kebap € 24,90Gemengde groenten en lamshaas, knoflook, tomatenpuree en kruiden gebakken in de oven
VISGERECHTEN
-
36. Dorade € 27,50
Gemarineerde Dorade gegrild op houtskool
-
37. Zalmmoot € 26,90
Gemarineerde zalmmoot gegrild op houtskool
- Alle hoofdgerechten worden geserveerd met frisse salade en gefrituurde aardappels of Bulgur.
- Extra Bulgur of Patat € 4.00
VEGETARISCHE GERECHTEN
-
38. Imam bayildi € 19,50
Aubergine uit de oven gevuld met Turkse peper ui, rode paprika, diverse verse kruiden en tomaatsaus
-
39. Maydanoz Sebze € 20,70
Gemarineerde en gekruide groenten mix op houtskool gegrilde; geserveerd met hummus, tomatensaus en olijfolie
DESSERT
-
40. Baklava € 8,00
Gevulde bladerdeeg met pistachenoten met siroop
-
41. Baklava met ijs € 8,10
Twee stuks baklava en een bolletje ijs met slagroom
-
42. Dondurma € 7,40
Diverse smaken ijs geserveerd met slagroom
-
43. Kabak tatlisi € 7,60
Pompoen gebakken in oven met siroop geserveerd met tahini en walnoten
-
44. Kunefe € 8,70
Knapperig gebakken, boterig sliertjesdeeg, kadayif genaamd, gevuld met kaas met zoete suikersiroop
FRISDRANKEN
-
Water rood - blauw € 3,00
-
Cola, Cola zero, Fanta, Tonic € 3,50
-
Sinaasappelsap, Appelsap, Bitter lemon, Tonic, Ijsthee, Gingerale € 3,50
-
Fles water blauw of rood 75 cl € 6,90
-
Water servis 1lt € 3,00
BIEREN
-
Heineken draft beer - Large € 3,80 - € 7,20
-
Efes (Turkish beer) € 4,00
-
Ijwit beer € 5,50
LIKEUREN
-
Amaretto, Sambuca, Drambuie, Cointreau, Grand Marnier € 6,50
-
Jameson, Jack Daniels, Calvados, Vodka € 7,00
-
Glas Raki of Dubbel € 5,50 / 10,00
-
Yeni Raki fles 20 cl / 35 cl / 70 cl € 28,50 / € 35,50 / € 65,50
-
Tekirdag Raki fles 35 cl / 70 cl € 38,50 / € 69,50
-
Tekirdag Gold fles 20 cl / 35 cl / 79 cl € 31,50 / € 45,00 / € 84,50
-
Beylerbeyi gobek bottle 20 cl / 35 cl / 70 cl € 32,50 / € 50,00 / € 90,00
HOT BEVERAGES
-
Koffie, Thee, Espresso € 3,20
-
Cappuccino, Koffie Verkeerd € 3,50
-
Dubbele Espresso € 3,50
-
Verse muntthee € 3,50
-
Gemberthee € 3,50
-
Turkse koffie € 3,20
-
Irish Coffee, French Coffee, Italian coffee € 8,30
-
Warm water € 1,50
HUISWIJN
-
Glas € 5,30
-
Karaf 1/2 liter € 19,50
-
Fles Huiswijn € 24,30
-
Fles Prosecco / kleine fles 0,20 L € 26,50 / € 11,00
-
Zoet witte wijn 25cl € 11,00
-
Rose 25cl € 11,00
RODE WIJN
-
Yakut € 26,80
Yakut, de favoriete rode wijn van Turkije, wordt geproduceerd uit Öküzgözü, Boğazkere, Alicante en Carignan druiven zorgvuldig geselecteerd uit de beste wijngaarden van Oost-Anatolië en de Egeïsche regio. Yakut is een kenmerkende rode wijn met rijke aroma karakter zeer goed in balans met zijn sterke rijpe tannine. Intense bosvruchten, zure kersen en specerij Rijke smaak, geconcentreerde, mond vullen, gebalanceerd en lang
-
Vin-Art Kalecik Karası, Syrah € 38,30
De druif Kalecik Karasi is een smaakvolle druif, die in een melange met de wereldberoemde Druif Syrah een heerlijke kruidige en volle robijnrode wijn levert. De belending heeft een elegante fruitige geur, terwijl de smaak doet denken aan donkerrood fruit (bramen). De kruidigheid verraadt de aanwezigheid van de Syrah.
-
Dlc Shiraz € 38,50
De DLC Shiraz-druiven worden geteeld in de regio Denizli. De Shiraz-druivensoort staat wereldwijd bekend als een donkerrode, tannine, sterke en fruitige wijnstok. Om de fijne nuances van de druivensoort tot uitdrukking te brengen en te behouden, wordt de wijn slechts 4 maanden op eiken gerijpt. Deze wijn heeft een krachtige, evenwichtige en volle smaak.
-
Antik € 32,50
Deze wijn is een heerlijke belending van drie druivensoorten; de Bogazkere,de Gamay en de Cinsault. De wijnheeft een uitstekende balans en een smaak die doet denken aan bramen, terwijl de geur associatie oproept met toast. Vinificatie: Gravity flow methode, 25 dagen van maceratie, rijping in Franse eiken vaten gedurende 13 maanden.
-
Karma Shiraz - Boğazkere € 49,00
Karma Shiraz-Bogazkere is een onberispelijke mix van Shiraz- en Bogazkere-variëteiten. Shiraz druiven worden verbouwd in de regio Denizli en Bogazkere druiven komen uit Diyarbakir. De wijn wordt 12 maanden gerijpt in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten van 225 liter, en heeft een donkere robijnrode kleur als resultaat van het langdurend maceratieproces. Met zijn krachtige structuur en lange afdronk heeft hij ook fruitige aroma's die vooral opvallen vanwege de Shiraz druiven.
-
Pendore € 57,00
Wijngaarden in Kamaliye heeft diepe kersen met donkere robijn tinten voor het oog en is rijk complexe smaak geven hints van Black Olive, zoete specerijen, basilicum en Zwarte Woud Fruit Druif: 100 % Syrah Regio: Ege / Kemaliye / Pendore Wijngaarden Wijnbouw: 35hl/ha opbrengst. Vroeg in de ochtend met de hand geoogst op maximale looptijd. Vinificatie: Gravity flow methode, 25 dagen van maceratie, rijping in Franse eiken vaten gedurende 13 maanden.
-
Signium € 65,00
De druiven zijn zeer secuur geselecteerd en 6 maanden gerijpt op Frans eiken met de sur-lie techniek. Signium trekt de aandacht met zijn fruitige, krachtige en lange structuur, waardoor je de rijpe kersen, wilde aardbeien, vanille, geroosterde amandel- en kruidenaroma's plezierig in je neus en je gehemelte voelt.
WITTE WIJNEN
-
Cankaya € 26,80
Een droge, witte wijn van het wijnhuis Kavaklidere. Gemaakt uit de vroege oogst van Narice, Semillon en Emir. Licht van kleur, zacht van smaak maar met een krachtige afdronk. Behoudt lang zijn oorspronkelijke frisheid.
-
Antik € 31,50
Deze wijn bestaat uit een belending van de Narince-, de Sémillon- en de Emir druif, (een oorspronkelijke Turkse druif) die een levendige wijn oplevert, met een gedistingeerd bouquet. De smaak roept associaties op met meloen peer en een vleugje citroen.
-
Vin-Art Narince & Chardonnay € 38,50
Een belending van de Narince- en Chardonnay druif die gegist en gerijpt is in Franse eiken vaten. De wijn heeft een uitgesproken smaak van citrusvruchten, witte vruchten en linde, evenals een vleugje karamel en vanille.
-
Karma Chardonnay - Narince € 47,00
Karma Chardonnay-Narince is een ideale mix van de Chardonnay van Denizli Region en een van de beste lokale druivensoorten Narince van Tokat. Deze perfect uitgebalanceerde melange wordt gedurende 12 maanden gerijpt in Franse en Amerikaanse eiken vaten. De smaak wordt als eerste gedomineerd door het karakter van Chardonnay en daarna wordt het voltooit door Narince met zijn lange structuur.Karma Chardonnay-Narince heeft een krachtige, fruitige, lange en gemakkelijk te drinken structuur.
-
Sarafin Chardonnay € 65,00
Het gistingsproces van deze druif verloopt volgens het "sur lie" proces, hetgeen de wijn een fluweelzachte smaak geeft. De kleur is lichtgeel, de smaak ingetogen met tonen van meloen en amandelen. De wijn is een goede begeleider bij kalfsvlees, gevogelte en visgerechten als tonijn en zalm.
ROSÉ
-
LaL € 26,80
Een favoriete wijn van de inheemse Turkse druif Clakarasi. De wijngaarde zijn aangeplant bij de Egeïsche Zee. De kleur van deze elegante rosé is zalmroze, smaak fris, fruitig en rijk aan aroma's van aardbei en perzik.
RESERVEREN
Schroom niet om contact met ons op te nemen door het onderstaande formulier in te vullen of via andere contactgegevens. We zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.
LOCATIE
-
Ceintuurbaan 9H 1072 ER
Amsterdam
CONTACT
OPENINGS TIJDEN
-
Restaurant open: 13:30 - 00:00
Keuken open: 13:30 - 22:30
(Maandag gesloten)
MENU
CONTACT
-
Ceintuurbaan 9H
1072 ER Amsterdam - +31 (20) 676 11 95
- +31 (6) 38 25 07 06
- info@maydanoz-amsterdam.nl
-
Restaurant open: 13:30 - 00:00
Keuken open: 13:30 - 22:30
(Maandag gesloten)
VOLG ONS:
VERSCHENEN IN:
Heeft u een lactose-intolerantie, gluten- en/of notenallergie of andere voorkeuren tijdens het eten? Geen probleem! Geef dit gerust ons door.